Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Martie 2019
Vizualizari: 733
Comentează add

Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia se pregătesc pt. cea mai mare investiţie din istoria lor prin construirea unei căi ferate de mare viteză pe ruta Budapesta-Bratislava-Varşovia.

Ţările "Grupului Vişegrad" vor construi o linie ferată de mare viteză

sergiu-stet

 Şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto. Foto: kormany.hu

Ţările Grupului de la Visegrád (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia - V4) se pregătesc pentru cea mai mare investiţie din istoria lor, scrie agenţia MTI, prin construirea unei căi ferate de mare viteză pe ruta Budapesta-Bratislava-Ostrava-Varşovia.

Anunţul a fost făcut joi, 7 martie, de ministrul ungar de externe Péter Szijjártó, după întrevederea de la Budapesta cu vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Vazil Hudák.

Studiul de fezabilitate privind această investiţie a fost deja demarat, iar cele patru ţări contează pe participarea BEI. La întâlnire, părţile au apreciat înfiinţarea platformei de investiţii BEI-V4.

Péter Szijjártó l-a asigurat de Vazil Hudák că Ungaria sprijină menţinerea activităţii de creditare a BEI în ţările din regiunea Balcanilor de Vest şi în statele Parteneriatului Estic.De menţionat că BEI a finanţat cu 891 de milioane investiţiile realizate anul trecut în Ungaria.


Etichete Grupul V4VişegradUngariaPoloniaCehiaSlovaciaPéter Szijjártó,Vazil Hudák

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live