Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

4 Martie 2020
Vizualizari: 724
Comentează add

Cel mai recent bilanţ la nivel mondial arată că sunt peste 94 de mii de cazuri de infectare şi mai mult de 3.200 de persoane care au decedat.

Ţările europene iau măsuri pentru a opri răspândirea noului coronavirus

luminita-apostol

Foto: Arhiva/ MApN

Ţările europene iau măsuri pentru a opri răspândirea noului coronavirus, iar cea mai afecatată dintre ele - Italia - urmează să anunţe în această seară închiderea şcolilor şi a universităţilor până la jumătatea acestei luni.

În Italia, Guvernul are în vedere închiderea şcolilor şi a universităţilor, până la 15 martie, în condiţiile în care numărul îmbolnăvirilor a depăşit cifra de două mii cinci sute de persoane, iar aproximativ 80 de oameni au murit.

11 comune din nordul ţării sunt în carantină. Şi alte ţări de pe continent au anunţat măsuri pentru a stăvili răspândirea virusului, iar Polonia a semnalat astăzi primul caz de infectare pe teritoriul său. La instituţiile europene de la Bruxelles, au fost confirmate astăzi primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Este vorba despre un funcţionar întors recent din Italia şi despre un angajat al unei unităţi de securitate din Consiliul Uniunii. Cel de-al doilea angajat a intrat în contact cu cel întors din Italia, care probabil l-a contaminat, au declarat surse europene pentru Agenţia France Presse. Guvernul german a estimat că lumea este de acum confruntată cu o pandemie de coronavirus şi a declarat că tratează situaţia cu mare seriozitate, pe teritoriul german fiind confirmate 240 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cel mai recent bilanţ la nivel mondial arată că sunt peste 94 de mii de cazuri de infectare şi mai mult de 3.200 de persoane care au decedat.

Cele mai afectate ţări sunt: China, Coreea de sud, Italia şi Iranul.

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a estimat că, anul acesta, creşterea economică mondială va fi mai mică decât cea din 2019, din cauza impactului pe care îl va avea coronavirusul.

Ieri, Banca Mondială a anunţat un plan de urgenţă de 12 miliarde de dolari, pentru a ajuta ţările care au nevoie să ia măsuri pentru a opri răspândirea virusului.


Etichete masurieuropacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live