Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andreea Marin

16 Iulie 2014
Vizualizari: 1241
Comentează add

Secretarul General al Uniunii Transportatorilor Rutieri a spus la RRA că majorarea s-ar impune ca urmare a modalităţii considerate greoaie de restituire a accizei pe carburanţi.

Tarifele transportatorilor "ar putea creşte cu 15%" Tarifele transportatorilor "ar putea creşte cu 15%" - Conține audio

andreea-marin

Foto: Arhiva.

Transportatorii anunţă o posibilă majorare a tarifelor, în medie cu 15 procente.

Secretarul General al Uniunii Transportatorilor Rutieri, Radu Dinescu a explicat în rubrica "Apel Matinal" de la Radio România Actualităţi că această creştere s-ar impune în principal ca urmare a modalităţii considerate greoaie de restituire a celor 4 eurocenţi din acciza suplimentară aplicată carburanţilor:

"Dacă în celelalte ţări se pot compensa datoriile la bugetul de stat cu aceste sume pe care transportatorii ar putea să le primească din acciza suplimentară, în România acest lucru este imposibil.

"Pe lângă că este imposibil, hotărârea de guvern practic exclude de la posibilitatea de a cere acciza înapoi firmele de transport care sunt în insolvenţă sau cele care au datorii.

"În al doilea rând, procedura în sine este foarte lungă. Vom primi un răspuns pe la sfârşitul lunii septembrie şi probabil că dacă cineva va primi vreun ban, va fi undeva la începutul lunii octombrie", a spus Radu Dinescu.

Potrivit acestuia, toate celelalte ţări rambursează acciza într-o procedură simplă, electronică, bazată pe confirmarea faptului că acciza a fost plătită de transportator.

Audio: Radu Dinescu, în dialog cu Simona Şerbănescu.


Etichete Exclusiv RadiocarburanţiaccizătariftransportatoriRadu Dinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live