Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

11 August 2015
Vizualizari: 1300
Comentează add

Taxa de drum pentru o zi va costa 11 euro pentru toate tipurile de camioane în timp ce tariful actual pornește de la 4 euro pe zi și ajunge la 11 euro pe zi pentru tonaj superior.

Tarifele rovinietei pentru autovehiculele de transport marfă, majorate

alex-lancuzov

Foto: untrr.ro.

Tarifele rovinietei pentru autovehiculele de transport marfa mai grele de 3,5 tone vor fi modificate după ce Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul prin care se transpune în legislația națională o directivă europeană ce stabilește o anumită proporție între perioadele de valabilitate ale vignetei.

Astfel, taxa de drum pentru o zi va costa 11 euro pentru toate tipurile de camioane în timp ce tariful actual pornește de la 4 euro pe zi și ajunge la 11 euro pe zi pentru tonaj superior.

La categoria camioane grele, tariful rovinietei pentru o lună scade de la 143 de euro în prezent la 121 de euro.

Una dintre cele mai semnificative ajustări tarifare va fi la categoria C adică autovehicule cu masa cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone, rovinieta urmând să coste 550 de euro pe an față de actualul cuantum de 320 de euro/an.

Noile tarife ar urma să intre în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării Ordonanței de Urgență în Monitorul Oficial.

Un aspect important vizat de transpunere constă în stabilirea unor proporţii între nivelul anual şi intermediar al tarifului de utilizare cu valabilitate de 1 zi, 7 zile si 30 zile.

Prin modificarea tarifelor existente în conformitate cu prevederile Directivei 2011/76/UE se vor aplica următoarele proporții:

- tariful lunar va fi maximum 10% din tariful anual,
- tariful săptămânal va fi maximum 5% din tariful anual,
- tariful zilnic va avea valoare de 11 Euro, dar nu mai mult de 2% din tariful anual, rezultând următoarele tarife și procente față de tariful anual.

Tabel cu noile tarife.


Etichete tarife rovinietatransport marfăministerul transporturilorproiectlegislatie europeanavignetataxa de drum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live