Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Februarie 2019
Vizualizari: 514
Comentează add

Principalele ţări europene l-au recunoscut pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei după ce preşedintele în exerciţiu,Nicolas Maduro,a respins alegeri prezidenţiale.

Ţări importante din UE îl recunosc pe J. Guaido preşedinte al Venezuelei

sergiu-stet

  Liderul opoziţiei din Venezuela,  Juan Guaidó (în centrul fotografiei).  Foto: commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76081397.

Principalele ţări europene l-au recunoscut pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar al ţării, după ce preşedintele în exerciţiu, Nicolas Maduro, a respins cererea acestora de a organiza alegeri prezidenţiale anticipate.

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a declarat că legitimitatea politică a lui Juan Guaido este justificată de funcţia sa de preşedinte al Adunării Naţionale din Venezuela, aleasă în urma ultimului scrutin democratic din ţară.

De fapt, poziţia Uniunii Europene este foarte interesantă, pentru că privită ca un bloc, nu recunoaşte guverne, ci ţări, aşa încât aici avem de-a face cu state membre care au adoptat decizii proprii, deci declaraţiile de astăzi nu înseamnă că UE îl recunoaşte pe Juan Guaido.

Două ţări chiar au încercat să recurgă la dreptul de veto şi nu s-au pronunţat încă: Italia, din cauza diferendelor dintre partenerii guvernamentali şi Grecia, pentru că partidul Syriza, de guvernământ, de stânga, este destul de reticent în a nega legitimitatea preşedintelui socialist al Venezuelei.


Etichete VenezuelaJuan Guaido,Nicolas MaduroPedro SanchezUEEU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live