Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1219
Comentează add

Peste 400 de edituri din ţară şi din străinătate vor fi prezente la cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional.

Târgul Internaţional "Gaudeamus - carte de învăţătură", la start

radiojurnal

Târgul Gaudeamus. Foto: gaudeamus.ro.

Târgul Internaţional "Gaudeamus - carte de învăţătură", organizat de Radio România, începe în această săptămână în Pavilionul Central Romexpo.

Peste 400 de edituri din ţară şi din străinătate vor fi prezente la cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional.

Directorul Centrului Cultural Media al Radio România, Oltea Şerban-Pârâu.

"Târgul Internaţional "Gaudeamus - carte de învăţătură" era inventat de RADIO ROMÂNIA în urmă cu 20 de ani, în 1994, şi de atunci putem spune că a crescut încontinuu. Acum, aşa cum ştie toată lumea, are loc la Romexpo şi marchează, aşa cum am făcut noi toţi în această perioadă, 85 de ani de la prima transmisiune a RADIO ROMÂNIA şi, de asemenea, cele 20 de ediţii ale Târgului.

"Anul acesta avem ca invitat de onoare grupul ţărilor nordice, reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia. Avem, de fiecare dată la ultimele ediţii, invitaţi din aceştia speciali. Este o onoare pentru noi, dar şi impactul este mult mai mare. De altfel, vor exista 36 de evenimente generate de invitatul de onoare. Vor fi prezenţi nouă scriitori din aceste ţări la Bucureşti, la "Gaudeamus".

"Deci, iată un impact internaţional pe care nu îl avea la început. O altă schimbare semnificativă este legată de numărul de vizitatori care îi trec pragul. Anul trecut s-a ajuns la 117.000, ceea ce este excepţional pentru un eveniment cultural", a precizat Oltea Şerban-Pârâu.


Etichete Gaudeamus 20Carte de învăţăturăRadio RomâniaRomexpo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live