Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cultural

17 Martie 2018
Vizualizari: 1408
Comentează add

România este invitată de onoare la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig

Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig: Interviu cu Matei Vișniec Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig: Interviu cu Matei Vișniec - Conține audio

radio-romania-cultural

 Matei Vişniec. Foto: Arhivă

Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig - la care România este anul acesta ţară-invitată de onoare - continuă în week-end cu evenimente dedicate scriitorilor români, care se desfăşoară sub motto-ul "Zoom în România", în diverse spaţii ale târgului, precum şi în câteva locuri din oraş, dedicate lecturilor şi dezbaterilor publice.

Matei Vişniec i-a declarat colegei noastre Adela Greceanu de la Radio România Cultural:

Matei Vişniec: Pentru mine acest târg este o descoperire, într-un fel, şi îmi face mare plăcere să văd cât de bine arată standul României. Arhitectural vorbind este o concepţie foarte bună, un fel de agora care aminteşte de teatrul antic. Şi în al doilea rând îmi face mare plăcere să văd câtă lume vine. Foarte mulţi viztatori, oameni interesaţi să descopere România, să descopere poate literatura română, stau, aşteaptă, se impregnează, ascultă pe româneşte, ascultă după aceea traducerea în germană. Deci este, poate, o atmosferă de mare eveniment cultural într-un oraş mai mic.


Realizator: În această după-amiază, la Târgul de Carte de la Leipzig, Mircea Cărtărescu va dialoga cu scriitorul şi publicistul german de origine iraniană Navid Kermani, un intelectual public foarte vizibil în spaţiul german, despre rolul culturii în perioada contemporană.

AUDIO: Interviu.


Etichete România este invitată de onoare la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzigmatei visniecrrcmircea cartarescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live