Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

16 Noiembrie 2018
Vizualizari: 681
Comentează add

Vizitatorii au posibilitatea să cumpere pachete de vacanţă chiar şi la jumătate de preţ, iar ofertele acoperă toate gusturile.

Târgul de Turism al României, la Romexpo

florentina-varga

Foto: Arhivă.

La Complexul Romexpo din Capitală continuă astăzi Târgul de Turism al României.

Vizitatorii au posibilitatea să cumpere pachete de vacanţă chiar şi la jumătate de preţ, iar ofertele acoperă toate gusturile.

În plus, tot mai mulţi furnizori de servicii turistice acceptă tichetele de vacanţă oferite, de guvern, bugetarilor. Reporterul nostru, Florentina Varga, relatează.


Reporter: Valoarea tichetelor de vacanţă emise în primele nouă luni ale anului a ajuns la 230 de milioane de euro, o sumă de opt ori mai mare faţă de cea de anul trecut, determinând multe unităţi de cazare care lucrau la negru să ceară autorizarea unităţilor, explică Bogdan Trif, ministrul turismului.


Bogdan Trif: Raportat la 2017, avem o creştere cu 10% a cererii de acordare aa autorizaţiilor pentru spaţiile de cazare. În judetul Maramureş, doar în în luna mai a anului 2018 am avut o creştere cu 600% a numărului de cereri de autorizare pentru spaţiile de cazare, raportat la luna mai a anului 2017.


Reporter: Şi pensiunile din ANTREC, Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România, primesc vouchere de vacanţă. Mariana Stoian, preşedintele asociaţiei.


Mariana Stoian: Toate pensiunile omologate teoretic pot primi vouchere de vacanţă. Majoritatea dintre ele, nu în totalitate, au deja încheiate contracte şi pot să vă spun cu bucurie cu multe dintre ele au primit oaspeţi şi s-au bucurat să vadă că a crescut gradul de ocupare cam între 10 şi 20% în funcţie de zone - nordul Olteniei, Carpaţii de Curbură, Apuseni, a crescut gradul de ocupare chiar cu 20%.


Realizator: Târgul de turism se va închide duminică, iar un bilet de intrare costă 20 de lei.


Etichete targul de turism al romanieiromexpoantrectichete de vacantabogdan trifministrul turismului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live