Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2014
Vizualizari: 2147
Comentează add

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an a Târgului Internaţional de carte Gaudeamus - Radio România a fost una a recordurilor: 116.000 de vizitatori şi 750 de evenimente.

Târgul de carte Gaudeamus, "vizitat de peste 116.000 de oameni" Târgul de carte Gaudeamus, "vizitat de peste 116.000 de oameni" - Conține audio

radiojurnal

Târgul Gaudeamus - Carte de învăţătură. Foto: Alexandru Dolea.

Târgul Internaţional de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, şi-a închis porţile duminică seară.

În ultima zi au fost acordate premiile şi trofeele Gaudeamus.

Titlul de cea mai râvnită carte a fost câştigat, prin votul publicului, de volumul "Pas cu pas", semnat de Klaus Iohannis, preşedintele ales al României.

Audio: Reporterul RRA, Alla Stâncaru-Lunca, a stat de vorbă cu câţiva dintre cei care au cumpărat această carte.

Traducătoarea Antoaneta Ralian, a primit la 90 de ani, Premiul de Excelenţă al Târgului Gaudeamus.

Ea a tradus a 120-a carte din cariera sa - "Portretul lui Dorian Grey" de Oscar Wilde.

"Sunt emoţionată şi sunt fericită de acest premiu şi consider că este o minunată încununare a carierei mele de 60 de ani de traducere. Vă daţi seama ce înseamnă 60 de ani? Înseamnă toată tinereţea mea, pe care am dedicat-o traducerii, care a fost însă şi pasiunea mea.

"E o minunată încununare a acestor 60 de ani, dar asta nu înseamnă punct, ci, ca să imit pe cineva foarte simpatic, o să spun punct şi de la capăt", a spus Antoaneta Ralian.

Ovidiu MIculescu: Ceea ce facem, facem bine

Ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus a fost una a recordurilor: 116.000 de vizitatori şi 750 de evenimente în cinci zile.

"Probabil, "Gaudeamus" urcă în topul celor mai importante zece târguri de carte din Europa. Radio România rămâne dedicat misiunii sale publice. Aşa înţelegem noi să servim cultura şi educaţia, iar faptul că peste cinci milioane de ascultători vin zilnic pe frecvenţele noastre, că sute de mii de oameni vin la "Gaudeamus", că sălile noastre de concerte sunt pline, că proiectele culturale pe care le dezvoltăm se bucură de o audienţă din ce în ce mai mare, demonstrează că ceea ce facem, facem bine", a declarat preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu. 


Etichete Gaudeamus 2014cărţitârgRadio RomânialansăriciteşteAntoaneta RalianOvidiu MiculescurecordvizitatoriKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live