Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

20 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1774
Comentează add

Sute de edituri din ţară şi străinătate şi-au dat întâlnire cu cititorii la "cel mai important târg de carte din România", organizat de Radio România.

Târgul de carte "Gaudeamus", deschis oficial la Romexpo Târgul de carte "Gaudeamus", deschis oficial la Romexpo - Conține galerie foto

razvan-stancu

Deschiderea oficială a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură. Foto: Nicu Popescu

Târgul internaţional de carte "Gaudeamus-Carte de Învăţătură" a fost deschis oficial la pavilionul Romexpo din Bucureşti.

Invitatul de onoare al ediţiei 2013 este Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

"Deşi limbile nordice nu sunt vorbite de atât de mulţi oameni, literatura care vine din aceste ţări reuşeşte să atragă atenţia unor cititori numeroşi din întreaga lume", a spus în deschiderea târgului ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcén.

"Ţările Nordice sunt extrem de onorate să se afle în acest an alături de Gaudeamus în postura de invitat de onoare", a mai spus preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului, ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcén.

Ediţia a 20-a a târgului înseamnă un moment de bilanţ, a spus şi directorul executiv al Târgului Gaudeamus, Vladimir Epstein.

De-a lungul timpului, "peste 2 milioane de vizitatori au vizitat târgurile Gaudeamus", a afirmat Vladimir Epstein.

Audio: Deschiderea oficială a Târgului internaţional de carte "Gaudeamus-Carte de Învăţătură" transmisă în direct de Radio România Actualităţi.

 

"Cel mai important eveniment de carte din România"

Gaudeamus este cel mai important eveniment de carte din România, a spus ministrul educaţiei Remus Pricopie, prezent la deschiderea evenimentului.

El şi-a amintit că a participat la Gaudeamus "şi ca elev, şi ca student".

"Am participat însă şi ca autor care îşi lansează aici cărţile", a spus Remus Pricopie.

Preşedintele Director General al Radio România Ovidiu Miculescu a anunţat că Premiul Goncourt România se va decerna duminică în cadrul Târgului Gaudeamus Carte de Învăţătură.

El a subliniat că "Radio România este singura medie publică din Europa care susţine un astfel de eveniment".

Sute de edituri şi evenimente

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură începe miercuri la Romexpo şi este organizat de Radio România.

Invitatul de onoare al ediţiei 2013 este Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Cei care vor vizita târgul vor găsi anul acesta alaturi de numeroasele lansări de carte în prezenţa autorilor, expozitii, concursuri de lectura, dar şi Salonul de carte pentru Copii şi salonul Naţional de Inventică şi creaţie ştiinţifică pentru tineret.

Până duminică peste 600 de evenimente editoriale şi expoziţionale, propuse de aproximativ 400 de expozanţi se vor desfăşura în cadrul târgului.

La această ediţie ca şi în ceilalţi ani, vor putea fi achiziţionate cărţi la preţ redus.

Târgul poate fi vizitat de astăzi şi până vineri între orele 11.00 şi 20.00, iar sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 20.00.

Un bilet de intrare costă 5 lei, iar un abonament 10 lei.

De acces gratuit beneficiază preşcolarii, profesioniştii cărţii, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi grupurile organizate.


Etichete Gaudeamus 20târgcarteRadio RomâniaculturăRomexpoOvidiu MiculescuVladimir Epstein

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live