Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1140
Comentează add

Sub sloganul „Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio”, târgul are ca invitat de onoare Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

Târgul de carte Gaudeamus 2015 și-a deschis porțile

radiojurnal

Deschiderea Târgului de carte Gaudeamus 2015. Foto: Alexandru Dolea.

Carte de Învăţătură, organizat de Radio România, şi-a deschis porţile, la Bucureşti, în urmă cu o oră.

Vizitatorii sunt aşteptaţi, până duminică, la Romexpo, la peste 700 de evenimente organizate de cei peste 300 de expozanţi.

Sub sloganul „Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio”, târgul are ca invitat de onoare Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

În deschiderea evenimentului, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu a declarat că radioul public generează gesturi culturale foarte importante pentru educarea tinerelor generaţii.

"Târgul Gaudeamus înseamnă, înainte de toate, cred, şi mai ales în acest moment, un gest de solidaritate. Târgul aduce în jurul Radio România sute de editori de carte, sute de mii de iubitori de carte, foarte mulţi tineri care, iată, în această eră extrem de dinamică a Internetului, se întorc la litera scrisă. Cartea are farmecul ei. Dar cred că solidaritatea prin cultură este extrem de importantă în acest moment pentru că, aşa cum bine ştim cu toţii, lumea traversează perioade complicate", a spus Ovidiu Miculescu.

Orchestra de Cameră Radio vă invită, de la ora 19, la un concert dedicat francofoniei.

Dirijorul spectacolului de la Sala Radio va fi muzicianului francez Olivier Robe, iar invitata specială a serii este violonista de origine română Clara Cernat.

Cartea şi pasiunea pentru lectură este şi subiectul Dezbaterii de la Radio România Actualităţi, imediat dupa Radiojurnal.

 

Foto: Alexandru Dolea

Posted by România Actualităţi on Wednesday, November 18, 2015

Etichete Gaudeamus 2015Radio RomaniaromexpocartiexpozantiSRR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live