Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Ianuarie 2020
Vizualizari: 374
Comentează add

Tânărul de 20 de ani, cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului şi politraumă, internat la Spitalul Universitar din capitală, va ajunge luni la un spital din Viena.

Tânărul de 20 de ani, cu arsuri, va ajunge luni la un spital din Viena

florin-lepadatu

 Foto MApN

Tânărul de 20 de ani, cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului şi politraumă, internat la Spitalul Universitar din capitală, despre care presa a semnalat că ar fi fost neglijat de autorităţi, va ajunge luni la un spital din Viena.

Plecarea lui este programată chiar la această oră, iar transportul va fi realizat cu un avion militar.

Mai multe informaţii despre acest caz ne oferă Nicoleta Stoian: "Tânărul a fost internat, vineri dimineaţă, la Spitalul Universitar, după ce s-a electrocutat.

Familia lui a cerut transferul la o clinică din străinătate, dar, după cum a semnalat pe Facebook unul dintre supravieţuitorii de la Colectiv, Mihai Grecea, procedura ar fi fost întârziată din cauza faptului că la Ministerul Sănătăţii toată lumea era în vacanţă.

Pe de altă parte, ministerul afirmă, într-un comunicat, că transferul pacientului la Viena a fost abrobat încă de sâmbătă seara, la mai puţin de 5 ore de la primirea informaţiei despre acest caz, dar că o astfel de operaţiune se realizează numai cu aprobarea spitalului primitor, care transmite acordul după mai multe verificări.

De asemenea, în comunicat se precizează că, în tot acest timp, a existat loc pentru tratarea unui astfel de pacient cu arsură gravă la Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi din Bucureşti.

Misiunea de transport a pacentului la Viena este programată să înceapă la această oră şi este realizată de o aeronavă de tip Spartan, dotată pentru evacuare medicală, aparţinând Forţelor Aeriene Române."


Etichete Arşiarsuri,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live