Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Septembrie 2018
Vizualizari: 625
Comentează add

Un tânăr de 22 de ani, surprins de frig şi de zăpadă în Munţii Făgaraş, a fost recuperat, azi-noapte, de salvamontişti.

Tânăr salvat din Munţii Făgaraş

radiojurnal

      Salvamontiști în acțiune. Foto: Arhivă RRA.

Un tânăr de 22 de ani, surprins de frig şi de zăpadă în Munţii Făgaraş, a fost recuperat, azi-noapte, de salvamontişti.

El a intrat în stop cardiorespirator şi a fost transportat la un spital din Sibiu, iar acum se află în stare critică.

Împreună cu el, la spitalul din Sibiu a fost adusă şi o tânără care a suferit doar degerături uşoare, iar starea ei este bună, i-a spus, cu puţin timp în urmă, corespondentei noastre, Carmen Vulcan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă.

Cum s-au desfăşurat operaţiunile de salvare de noaptea trecută ne spune corespondentul nostru din Argeş, Cristian Matei.

A fost o decizie la limită plecarea ambulanţei de la Bâlea Lac către Sibiu. Tuturor le-a fost teamă să nu rămână şi ambulanţa blocată din cauza ninsorii de pe Transfăgărăşan şi de aceea au luat decizia să plece la drum, încercând, desigur, manevre de resuscitare în permanenţă. De fapt, aseară au fost patru persoane coborâte din munte - cei doi despre care am vorbit deja şi încă două persoane.

Acest al doilea grup a anunţat Salvamontul. Iniţial s-a crezut că tânărul din Sălaj are un picior rupt şi asta pentru că el se deplasa cu greutate. Cele două grupuri s-au ajutat reciproc cum au putut până au fost recuperate de salvatori.

Un lucru este cert: iarna a fost foarte grăbită să se arate. Azi-noapte, după plecarea ambulanţei, încă viscolea şi vântul făcea ca temperatura de la Bâlea Lac, de -7 grade, să fie resimţită ca la -10, -15 grade.

Salvamontiştii cu care am ţinut legătura spuneau că sunt disperaţi din cauza inconştienţei unora dintre turiştii care vin la munte chiar şi vara, ca la o plimbare pe bulevard, fără echipament şi fără pic de condiţie fizică, pentru că astea au fost şi motivele pentru care s-a întâmplat ce s-a întâmplat aseară.

Tot ei insistau azi-noapte să-i atenţionăm pe turiştii care vor să vină la munte că nu este de glumă, la altitudine este iarnă în toată regula.


Etichete salvamontsalvatzapadamuntii fagaras

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live