Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

13 August 2011
Vizualizari: 1661
Comentează add

Premierul britanic i-a criticat pe poliţişti că ar fi folosit o tactica prea "timidă" la izbucnirea revoltelor. În replică, reprezentanţii Poliţiei susţin că tactica de a nu folosi forţa a dat roade.

Tactica poliţiştilor britanici "prea timidă"

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Poliţia a arestat mai multe persoane pentru violenţele din Marea Britanie. Foto: Reuters.

Numeroşi poliţişti britanici au patrulat şi noaptea trecută pe străzile din Londra şi din marile oraşe, unde zilele trecute au fost înregistrate violenţe.

Nu au avut loc incidente.

Între timp continuă disputa cu politicienii, iar Poliţia, criticată de premierul David Cameron pentru că ar fi folosit o tactica prea "timidă" la izbucnirea revoltelor, a respins faptul că restaurarea calmului se datorează intervenţiei politicienilor. 

Ministrul britanic de intene, Theresa May, a dat asigurări vineri că Poliţia va rămâne pe străzi atâta timp cât va fi necesar pentru prevenirea unor noi incidente.

"Vom menţine numărul pentru o anumită perioadă de timp. Am avut câteva nopţi liniştite, dar nu vrem să ne culcăm pe o ureche şi nu vom retrage efectivele", a declarat Theresa May.

Declaraţiile sale vin pe fondul unor tensiuni care au apărut între poliţişti şi guvernanţi după ce premierul David Cameron a declarat că forţele de ordine au abordat o tactică greşită în momentul izbucnirii revoltelor, iar ministrul de interne a spus că intervenţia guvernanţilor a fost cea care a determinat o nouă abordare.

Vineri, şefii Poliţiei au ţinut să le dea o replică politicienilor. 

"Există o diferenţă vitală între Poliţie şi politică. Poliţiştii sunt cei care decid tacticile şi dacă acestea dau greş ei sunt cei traşi la răspundere.

"Dacă stăm să analizăm, putem să observăm că foarte puţini civili au fost răniţi, ceea ce demonstrează că tactica de a nu folosi forţa a dat roade", a declarat preşedintele Asociaţiei Ofiţerilor de Poliţie, Sir Hugh Orde. 

Comisia care anchetează moartea lui Mark Dugan a recunoscut vineri că Poliţia i-a indus în eroare pe jurnalişti atunci când le-a comunicat că tânărul a tras focuri de armă asupra ofiţerilor care încercau să-l aresteze.

Mark Dugan a fost ucis săptămâna trecută în timpul unei operaţiuni a Poliţiei, decesul său fiind folosit drept pretext pentru provocarea unor revolte violente.


Etichete LondraviolenţepoliticăPoliţieDavid CameronTheresa May,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live