Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

12 Iulie 2017
Vizualizari: 3493
Comentează add

Au descoperit că lemnul le poate fi prieten, că știu să își exprime gândurile în culori și că o tabără la Ipotești poate fi nu numai distractivă, dar și creativă.

Tabără la Ipotești: Atelier de meșteșuguri tradiționale (FOTO) Tabără la Ipotești: Atelier de meșteșuguri tradiționale (FOTO) - Conține audio

gina-poenaru-botosani

AUDIO: Reportaj.

Au descoperit că lemnul le poate fi prieten, că știu să își exprime gândurile în culori și că o tabără la Ipotești poate fi nu numai distractivă, dar și creativă.

30 de copii din grija Fundației Hand of Help participă, în această perioadă, la ATELIERUL DE MEŞTEŞUGURI TRADIŢIONALE, organizat de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu.

Cu ajutorul unor meșteri populari și artiști plastici, copiii instituționalizați, de diferite vârste, sunt initiaţi în tainele unor tehnici de lucru şi materiale specifice artelor tradiţionale.

Proiectul are formatul unui atelier şcoală și se desfășoară de 7 ani, în scopul iniţierii şi însuşirii meşteşugurilor și artei tradiţionale de către tânăra generație, precum şi pentru conservarea patrimoniului cultural tradiţional imaterial.

Atelierul se va finaliza joi cu o expoziție a lucrărilor realizate de ucenici.


Etichete reportajele rralemnmestesugtabara ipotestiATELIERUL DE MEŞTEŞUGURI TRADIŢIONALEorganizat de Memorialul IpoteştiCentrul Naţional de Studii Mihai Eminescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live