Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2017
Vizualizari: 540
Comentează add

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, va propune ca Inspecţia Judiciară să fie organizată ca entitate autonomă.

T. Toader: Inspecţia Judiciară organizată ca entitate autonomă

radiojurnal

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi că în proiectul de modificare a legilor justiţiei va propune ca Inspecţia Judiciară să fie organizată ca entitate distinctă, autonomă.

În şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, Tudorel Toader a mai precizat că inspectorii ar urma să se afle sub controlul unui consiliu de management strategic, format şi coordonat de ministrul justiţiei.

Tudorel Toader: "În proiectul de lege căruia îi voi da drumul zilele următoare veţi vedea o dispoziţie, propunere, tranzitorie, prin care voi spune că în şase luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi Inspecţia Judiciară se organizează ca entitate, autoritate distinctă, autonomă. Sigur că vor fi multe dezbateri, cine numeşte, cine controlează, cine face regulamentul, cert este că actuala reglementare are incompatibilitate de principiu, normativă, şi în acelaşi timp una funcţională".

Ministrul justiţiei a făcut aceste precizări după ce şefa DNA a afirmat în faţa CSM că raportul întocmit de Inspecţia Judiciară în urma controlului efectuat la instituţia pe care o conduce conţine foarte multe menţiuni nereale, eronate sau chiar contradictorii


Etichete Ministrul justiţieiTudorel ToaderInspecţia Judiciarăentitate autonomădnacsm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live