Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

27 August 2018
Vizualizari: 1311
Comentează add

Ministrul justiţiei spune că "Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de rolul constituţional pe care-l are, de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor".

T. Toader: Decizia de evaluare a procurorului general n-a venit din senin

diana-surdu

Ministrul justiției, Tudorel Toader. Foto: Agerpres.

Decizia de evaluare a procurorului general n-a venit din senin, spune ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

El a apreciat astăzi că Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de rolul constituţional pe care-l are, de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Precizările vin după ce ministrul a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că, în contextul protocoalelor secrete dintre Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii, declanşează procedura de evaluare a procurorului general.

Toader spune că în 30 de zile va prezenta public rezultatul evaluării. Procurorul General Augustin Lazăr pe de altă parte spune că tema protocoalelor este una falsă, iar colaborarea între Ministerul Public şi SRI s-a realizat legal.

El consideră că discuţia despre protocoale este un nou atac la adresa instituţiei pe care o conduce într-o perioadă în care sunt în curs de soluţionare dosare cu miză mare: cel al Revoluţiei din 1989 şi cel al protestului violent din Piaţa Victoriei din 10 august. Augustin Lazăr ar urma să facă declaraţii în această după-amiază, potrivit reporterului nostru Diana Surdu.


Etichete Ministrul justiţieidecizia de evaluareprocurorului generaltudorel toaderaugustin lazarparchetul generalsriprotocoaleprotest 10 augustpiata victorieidosare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live