Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

2 August 2017
Vizualizari: 453
Comentează add

Tudorel Toader i-a chemat pe liderii sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor la o dezbatere, săptămâna viitoare, pe 8 august

T. Toader anunţă finalizarea proiectului de modificare a legilor justiţiei

adriana-leu

Proiectul de modificare a legilor justiţiei este finalizat şi va fi prezentat public pe data de 23 august - a anunţat minisitrul Tudorel Toader în această dimineaţă, precizând că este vorba de modificări de fond, şi nu de formă.

El nu a oferit amănunte legate de conţinutul proiectului de lege.

A detaliat în schimb propunerile pe care Ministerul Justiţiei le face cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor din sistemul de detenţie românesc, măsuri în acord cu decizia-pilot a Curţii Europene pentru Drepturile Omului, care a făcut o serie de recomandări pentru ameliorarea problemei sistemice din penitenciare, confruntate în principal cu supra-aglomerarea.

Tudorel Toader i-a chemat pe liderii sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor la o dezbatere, săptămâna viitoare, pe 8 august, pentru a le prezenta două categorii de propuneri: modificări legislative şi de extindere a unităţilor de detenţie actuale. 

Tudorel Toader: "Avem în vedere două categorii de măsuri privind situaţia concretă din penitenciare, două penitenciare unde s-a demarat procedurile pentru construcţia acestora, măsuri pentru modernizarea penitenciarelor existente, pentru extinderea penitenciarelor existente. Avem în vedere preluarea unor foste unităţi militare care pot fi adaptate şi transformate în unităţi de penitenciare. Pe plan normativ, pe plan legislativ, avem în vedere măsura aceea a supravegherii electronice, aşa numita "brăţară electronică" şi alte măsuri la nivel normativ".


Etichete tudorel toaderministerul justitieimodificarea legilor justitiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live