Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2017
Vizualizari: 534
Comentează add

Ministrul Meleșcanu a discutat cu omologul său din Ucraina, Pavlo Klimkin, despre legea privind educaţia.

T. Meleșcanu și P. Klimkin, discuții pe tema legii educației din Ucraina T. Meleșcanu și P. Klimkin, discuții pe tema legii educației din Ucraina - Conține video

radiojurnal

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, și omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin (stânga). Foto: mae.ro.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a stabilit cu omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin, iniţierea unui dialog matur şi responsabil cu instituţiile ucrainene, pentru a identifica soluţii durabile, care să răspundă interesului legitim al cetăţenilor ucraineni de etnie română de a beneficia de educaţie în limba maternă.

La rândul său, ministrul ucrainean de externe a explicat că noua lege a educaţiei din ţara sa nu este îndreptată împotriva minorităţilor.

Pavlo Klimkin: "Astăzi, am discutat despre legea privind educaţia şi din nou am subliniat că această lege nu este îndreptată împotriva comunităţilor etnice. Noi nu suntem interesaţi deloc, nici în asimilare, a niciunei din etniile noastre naţionale. Noi avem cu comunitatea română, cu care existăm de sute de ani, legături foarte strânse. Suntem interesaţi să o dezvoltăm ca pe o parte integrantă a Ucrainei, şi logica acestei legi nu este pentru a restrânge drpturi şi problema nu este să interzicem românilor să înveţe Biologia sau Fizica în limba română, ideea este să construim învăţarea limbii ucrainene. De ce? Pentru ca fiecare să ocupe un post public, ceea ce înseamnă cunoaşterea limbii ucrainene, să intre la univesităţile din Ucraina, să înveţe, să devină o parte integrantă a business-ului".

VIDEO: Conferința de presă, T. Meleșcanu și Pavel Klimkin. Sursa: MAE.


Etichete teodor melescanupavlo klimkinmaelegea educatieiucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live