Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Septembrie 2019
Vizualizari: 970
Comentează add

Teodor Meleşcanu a anunţat că nu renunţă la candidatura pentru şefia Senatului.

T. Meleşcanu nu renunţă la candidatura pentru şefia Senatului

radiojurnal

Conducerea ALDE analizează, la această oră, paşii de urmat, după ce vicepreşedintele formaţiunii, Teodor Meleşcanu, a anunţat că nu renunţă la candidatura pentru şefia Senatului. El a fost propus pentru acest post de către PSD, după ce liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a renunţat la funcţie. Decizia social-democraţilor a generat nemulţumire în ALDE, însă sunt şi voci care critică ieşirea din coaliţia de guvernare şi colaborarea cu PRO România. Conducerea restrânsă a ALDE a avut astăzi şi o întâlnire informală, în încercarea de a-l convinge pe Teodor Meleşcanu să nu accepte susţinerea PSD. Fostul ministru de externe a afirmat, însă, că din fruntea Senatului poate contribui inclusiv la viitorul partidului din care face parte.

Teodor Meleşcanu: Eu am acceptat candidatura şi sper să am numărul de voturi necesar. Oricum, e o situaţie în care Parlamentul va avea un rol foarte important de jucat. Ca preşedinte al Senatului, voi fi preşedinte al Senatului imparţial cu toată lumea.
Realizator: Este luată în calcul şi excluderea din ALDE a lui Teodor Meleşcanu, însă, în aceste condiţii, grupul din Senat al partidului se va desfiinţa, deoarece nu va mai avea numărul necesar de membri. Potrivit regulamentului, un grup se poate constitui cu minimum şapte senatori aleşi pe listele unui partid.


Etichete Teodor MelescanuConducere AldePresedinte Semat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live