Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

1 Martie 2021
Vizualizari: 122
Comentează add

Svetlana Tihanovskaia crede că Lukașenko va demisiona în această primăvară

sergiu-stet

 Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko. Foto: Reuters.

Fostul candidat la Președinția Belarus, Svetlana Tihanovskaia, consideră că preşedintele Aleksandr Lukaşenko va demisiona din funcția de șef de stat în primăvara acestui an, conform unui interviu publicat de ziarul "Bild am Sonntag". Ea a solicitat Uniunii Europene să acționeze mult mai dur în ceea ce priveşte introducerea de sancțiuni împotriva autorităților țării.
 
Potrivit acesteia, faptul că pe străzile din Belarus sunt "mai puțini oameni" nu înseamnă că "mișcările de protest au devenit mai puțin active", cetăţenii au început să-și manifeste protestul într-un mod "mult mai creativ", legându-şi "panglici alb-roșii pe braţ, desenând graffiti pe ziduri, lipind autocolante cu diverse simboluri".
 
"Suntem extrem de recunoscători Uniunii Europene pentru tot ceea ce a făcut. Solidaritatea este una uriaşă, dar, înțelegem, de asemenea, faptul că în UE există o mare birocrație şi de aceea acționează lent. Evident că ne-am dorit  măsuri mult mai severe, mai multe sancțiuni și să se acţioneze mult mai rapid", a adăugat Tihanovskaia, în interviu.
 
De asemenea, jurnalistul publicației "Bild am Sonntag" a întrebat-o pe Svetlana Tihanovskaia cât de mult ar mai trebui să mai lupte cetăţenii belaruşi.
 
"Anul acesta, regimul Lukaşenko va pica, consider că în primăvară nu va mai exista", și-a exprimat aceasta convingerea, răspunzând astfel la întrebarea jurnalistului.
 
În luna decembrie 2020, Procuratura Generală din Belarus a deschis împotriva Svetlanei Tihanovskaia și a altor reprezentanţi ai opoziției belaruse mai multe dosare penale în care sunt formulate acuzaţii de creare a unei formaţiuni extremiste.
 
După cum a menționat Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Belarus, Tihanovskaia a fost dată în urmărire internaţională, împotriva sa fiind formulate acuzaţii de zădărnicire a ordinii constituționale şi a statului de drept.
 

Etichete BielorusiaBelarusSvetlana Tihanovskaia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live