Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

17 Martie 2017
Vizualizari: 618
Comentează add

n Bistriţa-Năsăud, de exemplu, numărul dosarelor deschise de la începutul anului se apropie de totalul înregistrat în 2016

Sute de oameni cer restituirea banilor daţi pe timbrul de mediu

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

 

Sute de oameni se adresează instanţelor pentru a-şi recupera sumele plătite pe timbrul de mediu, eliminat de la 1 februarie. Altă cale nu există, întrucât fiscul încă nu are norme de restituire.

În Bistriţa-Năsăud, de exemplu, numărul dosarelor deschise de la începutul anului se apropie de totalul înregistrat în 2016, transmite corespondenta RRA, Cristiana Sabău. Plata timbrului de mediu la înmatricularea unei maşini a fost eliminată începând cu 1 februarie.

Încă de atunci mulţi dintre cei care au plătit taxa au sperat că statul le va da banii înapoi. Radu Pop, de la Administraţia Finanţelor Publice, Bistriţa-Năsăud: "Până la această dată nu este reglementar legală, deci nu vă pot spune care va fi procedura, dar aşteptăm să fie aprobată într-o perioadă foarte scurtă să poată fi pusă în aplicare."

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca: "Până în prezent au fost înregistrate peste 200 de doasare, cu o medie de 4 - 5 dosare pe zi. Anul trecut, pe întreg an calendaristic, au fost înregistrate 260."

Înainte să dea statul în judecată, şoferii e bine să se prezinte mai întâi la fisc.  Dana Ceuca: "În urma răspunsului pe care îl primesc de la reprezentanţii direcţiilor financiare, ei vin şi se adresează în instanţă cu cerere de despăgubire, de restituire a taxei de timbru de mediu.  

Pentru demersul juridic se plăteşte o taxă de timbru care echivalează cu 10% din suma ce se cere a fi restituită, dar care nu va depăşi 300 de lei.


Etichete timbru de mediurestituirea banilorcereri de despăgubire în instanţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live