Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

19 Iunie 2016
Vizualizari: 1314
Comentează add

Sute de mașini au fost avariate în Valea Jiului după furtuna de noaptea trecută, când grindina de mărimea unui ou a căzut timp de aproape o jumătate de oră.

Sute de mașini din Valea Jiului au fost avariate de grindină

ilie-pintea

Grindină "cât bobul de struguri" în Sălaj. Foto: Arhivă / Florin Gal - localnic afectat.

Sute de mașini au fost avariate în Valea Jiului după furtuna de noaptea trecută, când grindina de mărimea unui ou a căzut timp de aproape o jumătate de oră.

Cel mai grav afectate au fost localitățile Petroșani și Lupeni, unde acoperișurile din țiglă au fost străpunse de grindină, iar parbrizele mașinilor nu au rezistat impactului.

Un bărbat din Petroșani s-a ales cu un umăr fisurat pe când încerca să își adăpostească autoturismul, iar spectacolul care avea loc cu ocazia festivalului berii a fost întrerupt și oamenii s-au adăpostit în vecinătatea scenei.

Culturile agricole și livezile de pe mai multe zeci de hectare au fost compromise, iar pe strada Independenție din Petroșani sunt zeci de ciori moarte, pe care grindina le-a doborât din copaci.

Oamenii spun că e cel mai violent fenomen meteo de felul acesta pe care –au văzut până acum în Valea Jiului.

Comitetul local pentru situații de urgență a început încă de zi dimineață evaluarea pagubelor, urmând să fie luate toate măsurile necesare pentru îndepărtarea urmărilor acestui fenomen.

 

Etichete masini avariateValea Jiuluigrindinafurtuna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live