Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Noiembrie 2019
Vizualizari: 906
Comentează add

În întreaga ţară vor avea loc peste 660 de manifestări organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Sute de manifestări organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României

radiojurnal

Arhivă foto: Carmen Vulcan.

Ample ceremonii au loc astăzi la Alba Iulia, în ajunul Zilei Naţionale a României, respectiv Zilei Marii Uniri. Sunt programate evenimente militare, depuneri de coroane şi jerbe, concerte şi vizionări de filme.

Corespondenta Radio România Actualităţi, Andreea Bogdan.


Reporter: Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României a început astăzi, la Alba Iulia, cu ceremonialuri de depunere de coroane la statuile personalităților istorice din municipiu. Cadre militare, oficialități și reprezentanți din partea instituțiilor publice și județene au luat parte la aceste evenimente desfășurate la statuia lui I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul, regelui Ferdinand și a reginei Maria. La ora 12:15 a fost arborat și drapelul național al României în Piața tricolorului.


-: Doamnelor şi domnilor are loc ceremonia de depuntere a coroanei şi jerbe de flori la ansamblul monumental bustul Regelui Ferdinand şi ale Reginei Maria. Se depune o coroană de flori din partea Parlamentului României /.../


Reporter: Manifestările vor continua astăzi cu proiecția filmului mut "Independența României" și /cu/ vocile rock: concerte cu Holograf, Cargo și Vița de vie.


Realizator: Mâine, de Ziua Unirii, la Alba Iulia, sunt programate ceremonia militară, o masă tradiţională, dar şi un spectacol de muzică populară

Peste 27 de mii de angajaţi ai Ministerului de Interne sunt la datorie, mâine, de 1 Decembrie pentru a asigura ordinea publică şi intervenţiile în caz de urgenţă, cu accent pe evenimentele publice prilejuite de Ziua Naţională a României.

În întreaga ţară vor avea loc peste 660 manifestări în care sunt implicaţi, la nivel naţional, poliţişti, jandarmi, pompieri şi paramedici SMURD, informează Ministerul de Interne.

Misiunile acestora vizează prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier, în special în zonele în care vor fi restricţii de circulaţie, şi asigurarea asistenţei medicale de urgenţă. Cele mai importante evenimente sunt organizate în Bucureşti şi Alba Iulia.

La parada militară organizată în Capitală vor defila pe sub Arcul de Triumf ofiţeri, agenţi şi subofiţeri din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră, dar şi studenţi ai Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”.


Etichete ziua nationala a romanieiceremonii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live