Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Decembrie 2017
Vizualizari: 632
Comentează add

Sute de magistraţi au ieşit, astăzi, în faţa instanţelor din mai multe oraşe în semn de protest faţă de modificarea legilor justiţiei, proces pe care ei îl consideră netransparent.

Sute de magistraţi au ieşit în faţa instanţelor în semn de protest

radiojurnal

Peste 50 de judecători de la diverse instanţe din Galaţi protestează împotriva modificării legilor justiţiei. Foto: Maria Măndiță.

Sute de magistraţi au ieşit, astăzi, în faţa instanţelor din mai multe oraşe în semn de protest faţă de modificarea legilor justiţiei, proces pe care ei îl consideră netransparent.

Potrivit corespondenţilor noştri din Cluj, Constanţa, Brăila sau Galaţi, magistraţii au protestat în tăcere şi nu au purtat robele.

Este pentru prima oară în ultimii ani când magistraţii îşi manifestă astfel dezacordul faţă de măsuri adoptate de puterea legislativă, explică peşedintele Tribunalului Galaţi, Robert George Florea. 

Robert George Florea: Pe de-o parte anumite schimbări din legile justiţiei, faptul că parlamentarii nu au ţinut cont de avizul negativ al CSM-ului în această privinţă, iar pe de altă parte propunerile de modificare a Codului de Procedură Penală în primul rând, care pur şi simplu pun stavilă justiţiei în ceea ce priveşte probatoriile şi aşa mai departe. Trebuie să înţelegm că sistemul de justiţie trebuie să rămână independent.  

La Galaţi, magistraţilor tăcuţi li s-au alăturat manifestanţi ai grupului #rezist care au scandat lozinci împotriva celor care, spun ei, atentează la independenţa justiţiei.


Etichete magistratiprotestlegile justitieiGalati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live