Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

21 August 2015
Vizualizari: 1704
Comentează add

Sute de kilograme de legume şi fructe au fost confiscate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului din Vâlcea, ca urmare a neregulilor constatate în urma unor controale.

Sute de kilograme de legume şi fructe, confiscate în Vâlcea

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto: captură video.

Sute de kilograme de legume şi fructe au fost confiscate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului din Vâlcea, ca urmare a neregulilor constatate în urma unor controale.

Aproximativ două tone din cele 15 verificate nu se încadrau în prevederile legale.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea au decis oprirea de la comercializare a 429 de kilograme.

Mai mult, pentru opt agenţi economici comisarii au aplicat amenzi în valoare de 16.000 de lei.

"Lipsa informaţiilor obligatorii, lipsa elementelor de caracterizare şi identificare, lipsa traducerilor, lipsa informaţiilor cu privire la ţara de origine a fructelor sau a legumelor, de asemenea au fost constatate lipsa informaţiilor privind categoria de calitate şi ţara de origine", a spus Cristina Tătaru, reprezentantul ANPC.

Aceasta recomandă ca fructele şi legumele proaspete trebuie să fie întregi, curate, fără materii străine vizibile, fără dăunători, fără miros sau gust străin.

"La achiziţionarea fructelor şi legumelor, consumatorii trebuie să ţină cont de toate aceste cerinţe, precum şi de informaţiile obligatorii ce trebuie înscrise pe eticheta de prezentare: produsul, specia sau soiul, ţara de origine şi categoria de calitate", a precizat Cristina Tătaru. 


Etichete ştiri sud-vestVâlceaANPClegumefructeconfiscateconsumatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live