Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Decembrie 2021
Vizualizari: 335
Comentează add

Nu este în pericol linia ferată, nu sunt în pericol locuinţe. În amonte, la Vaţa, cota apelor este de 500 de centimetri.

Sute de hectare de teren agricol inundate în zona Almaş - Județul Arad

radiojurnal

   Foto: Adriana Tudose / RRA

Sute de hectare de teren agricol sunt inundate în zona Almaş din Judeţul Arad, după creşterea apelor Crişului Alb. Şanţurile sunt colmatate de aluviuni, iar apa s-a revărsat peste câmp şi şosele. O parte din cele 500 de hectare inundate sunt cu porumbul necules.

Autorităţile locale au adus excavatoare ca să cureţe podeţele, pentru că apele continuă să crească.


Aurel Costea, primarul localităţii Almaş: Ne aflăm la Almaş, la gară, unde avem o suprafaţă de aproape 500 de hectare teren agricol care se află în momentul de faţă inundat. Nu este în pericol linia ferată, nu sunt în pericol locuinţe, doar terenul agricol. Ne pare rău, pentru că este foarte mult porumb necules. La Almaş se face o agricultură de subzistenţă, mulţi oameni trăiesc din asta. Ce am vrut să vă spun, nu ar fi nu ştiu cât de periculos, suntem la limită, cota apelor este 199 de centimetri. La 200 înseamnă inundaţie, dar ceea ce vă spuneam, în amonte de noi, la Vaţa, cota este de 500 de centimetri. Aşteptăm acea viitură care cu siguranţă ne va afecta foarte mult.


Corespondentul RRA, Ioan Suciu precizează că în zona Almaş - Dieci pe drumul judeţean apa a ajuns la 20 de centimetri, iar şoferii trebuie să circule cu mare atenţie. Primăria a alertat voluntarii, care sunt pregătiţi să intervină în cazul în care Râul Crişul Alb va ieşi din matcă.


Etichete inundații teren agricolalmaș-județul aradrâul crișul alb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live