Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

16 Septembrie 2014
Vizualizari: 1948
Comentează add

Autorităţile rămân în alertă în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, unde pe mai multe râuri rămâne valabil codul portocaliu de inundaţii până la ora 14:00.

Sute de gospodării, afectate de viituri în sud-vestul ţării

mihai-badescu

Foto: Arhivă / Titus Stoichiţoiu.

Viiturile din sud-vestul ţării au pătruns în sute de gospodării, au provocat alunecări de teren şi au izolat mai multe localităţi.

Două drumuri naţionale sunt blocate pe mai multe porţiuni.

Autorităţile rămân în alertă în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, unde pe mai multe râuri rămâne valabil codul portocaliu de inundaţii până la ora 14:00.

Cel mai grav este în judeţul Mehedinţi, unde apele au făcut ravagii după ce au căzut şi 150 de litri pe metru pătrat într-o singură zi. În Orşova, pe faleza Dunarii ieri curgea un torent de câteva zeci de centrimetri.

Îngropaţi de un morman de pământ

Tot mai rea este situaţia în localitatea Eşelniţa, unde câteva case au fost distruse.

După o zi dramatică în care un om a murit şi alţi doi au fost daţi dispăruţi şi noaptea a fost una teribilă pentru sute de oameni din Mehedinţi, clipe de groază au trăit doi şoferi aflaţi în tranzit pe DN6, care s-au trezit aproape îngropaţi în autotrenuri de un morman de pământ prăbuşit de pe versanţi. 

Şoferii au avut de aşteptat ore bune pentru că circulaţia a fost paralizată complet.

Un oraş devastat de ape este şi Orşova, unde un om şi-a pierdut viaţa.

"S-a acumulat foarte multă apă şi nu mai pot să capteze canalizările, canalizările nu mai pot să facă faţă şi suntem nevoiţi să spargem zidurile. Dar e un ciment foarte tare. Pierderile sunt foarte mari. Avem alunecări de teren, unde practic sunt afectate ziduri de sprijin, case care nu sunt inundate", spune viceprimarul Constantin Negulescu,

La Eşelniţa 1000 de oameni sunt fără energie electrică şi sunt izolaţi complet, după ce şuvoaiele au adus aluviuni pe DN 57 şi au rupt un pod pe drumul care îi lega de Orşova. Căutările celor doi dispăruţi de la Eşelniţa au rămas deocamdată fără rezultat.


Etichete Ştiri VestŞtiri Sud-VestviituriTimişMehedinţiCaraş-Severingospodăriiapedrumurivictimeenergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live