Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

1 Octombrie 2019
Vizualizari: 764
Comentează add

Mistreții au fost găsiţi în zona localității Budakeszi pe un domeniu de vânătoare împrejmuit, autoritățile luând măsurile pentru a se împiedica răspândirea pestei porcine africane.

Sute de cadavre de porci mistreţi au fost găsite în Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

 Foto: Arhivă Agerpres.

În Ungaria autoritățile au descoperit în ultima perioadă sute de cadavre de porci mistreți într-o zonă în care a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane. Nu au fost înregistrate până în prezent îmbolnăviri în rândul porcilor domestici.

Mistreții au fost găsiţi în zona localității Budakeszi pe un domeniu de vânătoare împrejmuit, autoritățile luând măsurile necesare în astfel de situații pentru a se împiedica răspândirea virusului în afara perimetrului.

Autoritatea pentru Siguranța Alimentară din Ungaria informase la sfârșitul săptămânii trecute că analizele de laborator au confirmat prezența virusului pestei porcine africane în cazul cadavrelor a 5 mistreți, care fuseseră descoperite pe acest teren.

Specialiștii consideră că pesta porcină africană ar fi ajuns în zonă prin intermediul oamenilor deoarece terenul respectiv se află la o distanță mare de regiunile din estul Ungariei în care a fost depistat anterior virusul.

Începând din luna aprilie a anului trecut, virusul pestei porcine africane a fost depistat în cazul a numeroși mistreți, dar în Ungaria nu au fost înregistrate deocamdată îmbolnăviri în rândul porcilor domestici.


Etichete Ungaria. mistreţipestă prcină africanăcadavreporci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live