Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

11 Iunie 2020
Vizualizari: 458
Comentează add

Sute de angajați de pe platforma industrială Zalău vor fi concediați

adrian-lungu-salaj

  Foto: Arhivă.

Sute de angajați de la companii care își desfășoară activitatea pe platforma industrială a municipiului Zalău vor fi concediați, potrivit corespondentului RRA, Adrian Lungu.
 
Combinația neașteptată dintre pandemia COVID-19 și criza economică globală a dus la acest scenariu.
 
Reporter: Producătorul de țevi de pe platforma industrială a municipiului Zalău a anunțat că va renunța la aproape 200 de salariați din cauza reducerii semnificative a cererii de produse tubulare din industria de petrol și gaze și sectoarele industriale, ca efect al scăderii dramatice a consumului la nivel global.
 
Conform oficialilor companiei, combinația neașteptată dintre pandemia COVID-19 și criza economică globală au dus la un scenariu extraordinar în care companiile industriale operează acum.
 
Cu o previziune complexă pe termen mediu și vizibilitate redusă asupra evoluției pieței, compania va aplica program de restructurare care va include un proces de concediere colectivă ce va afecta 190 de locuri de muncă din toate unitățile sale de producție.
 
Procesul de concediere colectivă va fi implementat cu respectarea contractului colectiv de muncă și a legislației în vigoare, în forma rezultată după consultarea reprezentanțelor sindicatelor.
 
Compania va comunica preavizele de concediere angajaților ale căror posturi sunt vizate de restructurare, începând cu data de 1 iulie 2020.
 
(PH)
 

Etichete Zalaucompaniiangajaticoncedieri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live