Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 15 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2019
Vizualizari: 235
Comentează add

Sute de turişti români sunt blocaţi pe insula grecească Samothraki, după ce feribotul care asigura legătura cu Grecia continentală s-a defectat.

Sute de turişti români, blocaţi pe o insulă grecească

radiojurnal

Sute de turişti români sunt blocaţi pe insula grecească Samothraki, după ce feribotul care asigura legătura cu Grecia continentală s-a defectat.

Numărul acestora creşte în fiecare zi, pe măsură ce li se încheie sejururile. Oamenii se plâng că nu au unde să stea pe insulă, întrucât locurile de cazare sunt pline, iar unii dintre ei nu mai au nici bani.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a publicat, încă de vinerea trecută, o atenţionare de călătorie pentru Grecia, în care se preciza că se caută soluţii pentru deblocarea situaţiei, fără să fie menţionat, însă, şi un orizont de timp.

Liliana Maxim-Minculescu, turistă aflată pe insula Samothraki, a vorbit, la Radio România Actualităţi, despre situaţia de acolo.

Liliana Maxim-Minculescu: Dacă ieri dimineaţă eram undeva la 600-800 de turişti, până seara, numărul s-a dublat, iar astăzi tindem să credem că, în total, vom fi undeva la vreo 2000-2000 şi ceva de turişti. Din partea Ministerului de Externe, acolo unde am fost sfătuiţi să sunăm, şi în Ambasadă, am primit doar nişte răspunsuri, în sensul că "Aşteptaţi", "Se va rezolva", "O să fie bine", răspunsuri din acestea evazive. Noi ne-am prelungit cazarea la hotelul unde ne aflăm, dar sunt şi persoane care nu au avut această posibilitate. În port, cozile cred că au depăşit deja 100 de maşini.

Sunt şi turişti care au copii, au primit cazare undeva în camping-ul de aici, la vreo 15 kilometri distanţă faţă de port. Unii au mers acolo pentru că erau nedormiţi cred că de sâmbătă, alţii au preferat să stea în port, lângă maşini. Aseară a izbucnit şi un incendiu destul de aproape de port - a fost lichidat de către pompieri, dar panica a fost destul de mare. Într-adevăr, feriboturile sunt defecte, dar nu ştiu nici dacă s-ar fi putut circula - pe mare, valurile sunt foarte puternice şi vântul va bate şi astăzi.


Etichete turistigrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live