Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

21 Iulie 2015
Vizualizari: 1123
Comentează add

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, califică susţinerea ONU a acordului în domeniul nuclear dintre Iran şi marile puteri drept o ipocrizie fără limite.

Susţinerea ONU pentru acordul nuclear cu Iranul, "o ipocrizie fără limite"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu. Foto: captură video.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, califică susţinerea de către Consiliul de Securitate al ONU a acordului în domeniul nuclear între Iran şi marile puteri drept o ipocrizie fără limite.

La Ierusalim, secretarul american al apărării, Ashton Carter, a dat asigurări că Washingtonul va garanta securitatea Israelului.

Referindu-se la votul de la Naţiunile Unite în legătură cu Acordul de la Viena dintre Iran şi marile puteri premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a spus că este ziua în care conducătorul Iranului a reiterat intenţia de a distruge Israelul, stat membru al ONU.

Premierul s-a referit la faptul că liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a publicat pe Twitter un videoclip care cheamă din nou la distrugerea Israelului, un stat membru al ONU, iar Consiliul de Securitate a votat ridicarea sancţiunilor împotriva Teheranului.

Cel mai bun mod de a lupta împotriva acestei ipocrizii este de a spune adevărul puternic şi unitar.

Aflat în vizită în Israel secretarul american al apărării, Ashton Carter, a fost primit cu căldură la Statul Major de către omologul său israelian Moshe Bogie Ya'alon.

El a promis că Washingtonul va ajuta Israelul să se apere inclusiv prin continuarea finanţării, exerciţii comune şi echipamente de vârf, precum avioane F-35.

Anterior, într-un interviu pentru postul de televiziune NBC, premierul israelian a comentat că "dacă Acordul nuclear de la Viena este atât de bun pentru Israel şi vecinii arabi, de ce ar trebui compensaţii şi cum poate fi compensată o ţară în faţa unui regim terorist după ce acordul deschide calea pentru Teheran ca să se înarmeze nuclear". 


Etichete IsraelIerusalimSUAAshton CarterIranacord nuclearBanjamin Netanyahuayatollahul Ali Khameneidistrugerea IsraeluluiONUMoshe Bogie Ya'alon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live