Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

1 Septembrie 2014
Vizualizari: 1116
Comentează add

La reuniunea grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova a fost transmis un semnal politic de susţinere a parcursului prooccidental al Republicii Moldova.

Susţinere europeană a parcursului pro-occidental al R. Moldova

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Foto: Arhivă.

Grupul pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova şi-a desfăşurat la Chişinău cea de-a IX-a reuniune, pentru a da un semnal politic de susţinere a parcursului prooccidental al Republicii Moldova, a declarat ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, copreşedinte al Grupului.

Principalele subiecte au vizat agenda europeană a Chişinăului şi identificarea oportunităţilor de sprijinire a agricultorilor moldoveni de a-şi vinde produsele pe piaţa comunitară.

 A fost o reuniune de succes, cu o contriubţie importantă a statelor europpene şi a Comisiei Europene, a declarat ministrul român de externe, Titus Corlăţean.

Prezenţa oficialilor europeni chiar în prima zi de aplicare provizorie a prevederilor acordului de asociere, Republica Moldova - Uniunea Europeană nu este întâmplătoare.

Dorim, a mai spus acesta, să transmitem un semnal politic comun, de susţinere, să ne manifestăm solidaritatea cu Republica Moldova, într-o perioadă complicată în regiune şi a subliniat.

"Am constatat încă o dată că există voinţa politică la Chişinău şi noi am fost impresionaţi de angajamentul politic al autorităţilor Republicii Moldova", spune Titus Corlăţean.

După cum a declarat, la rândul său, ministrul de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, au fost discutate capacităţile de implementare a acordului de asociere, care îl cuprinde şi pe cel de liber schimb, precum şi modalităţile concrete prin care Republica Moldova să poată fi ajutată în integrarea graduală în piaţa Uniunii Europene.

La reuniunea Grupului de lucru pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, a participat şi noua şefă a diplomaţiei europene, Federica Mogherini, alături de reprezentanţii tuturor celor 28 de state membre ale forului comunitar.


Etichete MoldovaChişinăuTitus CorlăţeanNatalia GhermanFederica Mogherini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live