Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

16 Aprilie 2018
Vizualizari: 710
Comentează add

Sute de mii de oameni au ieşit ieri, în stradă la Barcelona pentru a cere eliberarea din închisoare a liderilor secesionişti

Susţinătorii independenţei Cataloniei au ieşit în stradă

annamaria-damian-madrid

 

Peste 300 de mii de persoane, potrivit Poliţiei locale din Barcelona, au ieşit în stradă la mitingul pro-independenţă, organizat la împlinirea a şase luni de la arestarea liderilor asociaţiilor secesioniste Assemblea Nacional Catalana şi Omnium Cultural. Organizatorii au cerut eliberarea acestora şi negocieri politice pentru rezolvarea crizei catalane. Între participanţii la miting au fost şi liderii marilor centrale sindicale, care solicită instituţiilor catalane, spaniole şi europene să găsească o cale de dialog.

La manifestaţie au mai participat şi liderii principalelor partide pro-independenţă, precum şi primarul oraşului Barcelona şi preşedintele parlamentului regiunii spaniole Catalonia.

Manifestanţii au purtat pancarte cu lozinci ca "Libertate pentru deţinuţii politici", "Suntem oameni paşnici" sau "Puigdemont preşedinte".

Fostul lider al guvernului regional catalan, Carles Puigdemont, se află în Germania în aşteptarea unei decizii a justiţiei privind posibila sa extrădare în Spania, unde este acuzat de revoltă, nesupunere faţă de autorităţi şi deturnare de fonduri. Pentru aceleaşi infracţiuni au fost arestaţi şi se află la închisoare aproape toţi membrii fostului său executiv regional, dar şi fosta preşedinta a parlamentului regional catalan. 


Etichete CataloniaBarcelonaPuigdemontextradareAssemblea Nacional Catalana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live