Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

19 Aprilie 2013
Vizualizari: 4931
Comentează add

Boston a devenit un oraş sub asediu în timp ce poliţia încearcă să-l prindă pe cel de al doilea suspect al atentatului de la maraton, după ce fratele lui a fost ucis dimineaţă.

Suspect de terorism, "vânat" în Boston (UPDATE) Suspect de terorism, "vânat" în Boston (UPDATE) - Conține video

alexandru-zugravu

Forţe ale poliţie în căutarea celui de al doilea suspect. Foto: Reuters.

Comisarul poliţiei din Boston, Ed Davis, a avertizat vineri populaţia din întregul oraş Boston să rămână acasă, în timp ce autorităţile au lansat o nouă căutare pentru al doilea suspect în atacurile de la Maratonul din Boston, comise luni şi soldate cu 3 morţi şi 187 de răniţi, informează Reuters.

Transportul public în Boston a fost oprit vineri dimineaţa, circulaţia în unele cartiere şi zone din apropiere a fost şi ea blocată.

Ora 17.20 - Preşedintele american Barack Obama a convocat o reuniune de urgenţă la Casa Albă pe probleme de securitate, în urma evenimentelor din ultimele zile de la Boston, printre care atentatul de luni soldat cu trei morţi şi 187 de răniţi, transmit agenţiile internaţionale de presă.

La reuniunea de la sediul preşedinţiei SUA mai participă secretarul de stat John Kerry, directorul FBI Robert Mueller, directorul CIA John Brennan, procurorul general Eric Holder şi ministrul de interne Janet Napolitano.

Ora 17:10. Unul dintre suspecţii în atentatul de la Maratonul din Boston, Dzhokhar Tsarnaev, a postat linkuri către siteuri islamice şi către altele care susţineau independenţa Ceceniei pe pagina sa de pe un site de socializare în limba rusă, informează vineri Reuters.

Comentarii abuzive în limba rusă şi limba engleză au invadat vineri pagina lui Dzhokhar Tsarnaev de pe VK, un site de socializare în limbă rusă, după ce a fost identificat ca fiind unul dintre suspecţii în atentatul de la Maratonul din Boston.

VIDEO: Pagina de socializare a lui Dzhokhar Tsarnaev. Sursa: Reuters.

Suspectul "vânat" de poliţie. Foto: Reuters.

Ora 15.40 - Politia din Boston anunta ca suspectul urmărit este Dzhokhar Tsarnaev, in varsta de 19 ani, din Cambridge.

Ora 15.30 - Guvernatorul statului Massachusetts a cerut locuitorilor din Boston şi din împrejurimi să nu iasă din case.

Ora 14.15 - Poliţia anunţă că va efectua o detonare controlată.

Ora 13.10 - Traficul rutier în Watertown (suburbie a Bostonului) a fost suspendat. Poliţia spune că încearcă şi la această oră să îl captureze pe suspect.

VIDEO: Căutare "din casă în casă" în Boston. Sursa: Reuters.

Ora 12.05 - Poliţia din Boston îi avertizează din nou pe locuitorii din Watertown(suburbie a Bostonului) să nu iasă din case.

Ora 11.40 - Poliţia a confirmat moartea unui suspect în ancheta privind dublul atentat din Boston şi a anunţat că urmăreşte un al doilea suspect.

Anuntul politiei din Boston pe twitter. Este publicata şi fotografia suspectului urmărit.

VIDEO: Acţiune a poliţiei în Watertown. Sursa: Reuters.

Ora 11.20- Poliţia a avertizat locuitorii unei suburbii din Boston să nu deschidă uşile, adăugând că va avea loc o operaţiune de căutare amănunţită în întreaga zonă.

În Boston, Statele Unite, un poliţist a murit la spital după ce fusese împuşcat.

Incidentul a avut loc în campusul Institutului Tehnologic din Massachusetts(MIT), de la periferia oraşului.

Pe străzile din jurul prestigioasei universităţi s-au auzit schimburi de focuri şi explozii, în cursul operaţiunii de căutare a atacatorului, potrivit presei din SUA şi agenţiilor internaţionale de presă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Reuters, nu se cunoaşte motivul atacului.

Foto: Site-ul MIT, unde studenţii sunt informaţi în timp real despre situaţiile de urgenţă.Pe site-ul său, prestigioasa universitate a avertizat că situaţia e periculoasă şi a cerut studenţilor să rămână în incinte, precizând că una din clădirile campusului e încercuită de forţele de poliţie.

Ulterior, a apărut anunţul că suspectul nu se mai află în campus şi activităţile pot reveni la normal.

Foto: Intervenţia poliţiei statale. Sursă: Reuters.Institutul e situat la periferia Bostonului, unde un dublu atentat cu bombă, la linia de sosire a unui maraton, s-a soldat luni cu trei morţi şi aproape 180 de răniţi.

Poliţia nu poate spune deocamdată dacă între incidentul de azi şi cel de luni este o legătură.
 


Etichete BostonSUAMITMassachusettspoliţieviolenţăpoliţist mortmaraton

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live