Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 890
Comentează add

Schema va oferi 100 de miliarde de euro pentru a ajuta guvernele să le ofere compensații salariaților din întreprinderile constrânse să-şi reducă programul de lucru.

SURE, programul european de păstrare a locurilor de muncă și a veniturilor

arina-petrovici

EU Commission president Ursula von der Leyen delivers a speech. Photo: Archive/ FREDERICK FLORIN/ AFP

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat o nouă schemă denumită SURE, care va ajuta cetățenii să își păstreze locurile de muncă și veniturile, iar întreprinderile să se mențină pe linia de plutire în perioada aceasta de inactivitate generală.

Schema va oferi 100 de miliarde de euro pentru a ajuta guvernele să le ofere compensații salariaților din întreprinderile constrânse să-şi reducă programul de lucru și va putea, de asemenea, să-i susțină pe lucrătorii care desfășoară activități independente.

Între timp, Uniunea Europeană își consolidează și sprijinul pentru refugiații din Siria și persoanele vulnerabile din Irak, Iordania şi Liban.

Acest nou pachet constituie un sprijin deosebit de important în contextul actualei pandemii de coronavirus. Prin intermediul său persoanele cele mai vulnerabile vor primi ajutor suplimentar, iar țările gazdă vor putea astfel să facă față mai bine în special provocărilor de sănătate publică.

Şeful diplomației europene, Josep Borrell, a subliniat că în cel de al 10-lea an al crizei siriene, care a dus la strămutarea a jumătate din populația țării, Uniunea Europeană continuă să fie alături de refugiații sirieni și de ţările vecine care îi găzduiesc.

Ajutorul european vine nu numai pentru a face față celor mai imediate provocări, inclusiv pandemia de coronavirus, dar și pentru a-şi dezvolta viitorul. Uniunea va continua să sprijine eforturile ONU pentru o soluție politică a conflictului sirian, va mobiliza ajutorul financiar necesar pentru Siria și țările vecine și va oferi o platformă unică pentru dialogul cu societatea civilă.

În acest context, Uniunea Europeană va găzdui în acest an cea de a IV-a conferință de la Bruxelles privind susținerea viitorului Siriei și a regiunii - a mai spus Josep Borrell.

La rândul său, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, a dat asigurări că Uniunea Europeană își intensifică asistența pentru țările care găzduiesc refugiați sirieni, în special pentru Iordania și Liban, dar și pentru alte state, ca un semnal de solidaritate cu populațiile cele mai vulnerabile în circumstanțe dificile, agravate acum de pandemia de coronavirus.

Pachetul, de aproape 240 de milioane de euro, este destinat în special unor sectoare critice pentru populațiile vulnerabile, precum asistența socială, sănătatea, educația sau protecția copilului.

Banii vor ajuta la întărirea rezistenței celor care se confruntă deja cu situații dificile pentru a face față mai bine provocărilor multiple legate de coronavirus, a explicat Olivér Várhelyi.

Cu acest pachet, Fondul de încredere a angajat peste două miliarde de euro în acțiuni concrete în regiune, ajutând din 2015 deopotrivă refugiaţii și țările gazdă și dublând ţinta stabilită inițial.


Etichete (ii)europaajutorcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live