Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

28 Noiembrie 2017
Vizualizari: 7490
Comentează add

Caporalul Ionel Buzea a revenit alături de camarazi, onorând numele de Brave Hearts al batalionului său.

Supraviețuitor al unei explozii la Kandahar, din nou în Afganistan Supraviețuitor al unei explozii la Kandahar, din nou în Afganistan - Conține audio Supraviețuitor al unei explozii la Kandahar, din nou în Afganistan - Conține video

ilie-pintea-kandahar

Caporalul Ionel Buzea (foto: Ilie Pintea)

Chiar dacă a fost rănit și a avut nevoie de o perioadă lungă de recuperare, caporalul Ionel Buzea s-a întors de astăzi în teatrul de operații din Afganistan și continuă misiunea alături de camarzaii săi din batalionul 280 infanterie Brave Hearts. Colegii l-au întâmpinat azi dimineață în campul românesc din Kandahar, iar comandantul batalionului, locotenent-colonelul Cristinel Colibaba, spunea că întoarcerea sa în Afganistan e un exemplu pentru toți.

Ionel Buzea e un uriaș de doi metri, căruia camarazii îi spun Bunicul. Deși a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și de o perioadă de recuperare, a vrut să își ducă până la capăt misiunea, arătând și prin asta că batalionul său își merită numele de Inimi Neînfricate.

La 15 septembrie, o mașină capcană a intrat în convoiul românesc care efectua o misiune de patrulare în apropiere de Kandahar, iar în explozia care a urmat și-a pierdut viața caporalul Mădălin Stoica, iar Ionel Buzea și Ionel Toma au fost răniți, cel din urmă având încă nevoie de recuperare.

În onoarea eroului Mădălin Stoica, Radio România organizează la Kandahar, chiar de Ziua Națională a României, o expoziție de fotografie care surprinde chipuri ale războiului, și care e dedicată memoriei lui.


Etichete Afganistan 2017caporal Ionel Buzeacaporal Madalin StoicaAfganistanKandaharBrave HeartsBatalionul 280

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live