Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2022
Vizualizari: 239
Comentează add

Consultanți fiscali avertizează că suprataxarea contractelor cu timp parțial de muncă din perspectiva contribuțiilor sociale va duce la încetarea unui număr mare de contracte.

Suprataxarea contractelor de muncă part-time și riscul creșterii somajului

radiojurnal

     Foto: Agerpres.

Consultanți fiscali avertizează că suprataxarea contractelor cu timp parțial de muncă din perspectiva contribuțiilor sociale va duce la încetarea unui număr semnificativ de contracte și implicit la creșterea ratei șomajului.

Într-o scrisoare deschisă, transmisă ministrului finanțelor, aceștia susțin că măsura încurajează munca la negru, nu ține cont de realitățile pieței muncii și intervine practic în modul în care întreprinzătorii își organizează afacerile prin creșterea forțată a costului muncit.

Camera Consultanților Fiscali le propune autorităților în contrapartidă aplicarea unei baze de calcul pentru CAS și CASS în funcție de salariul realizat, și nu în funcție de salariul minim brut pe țară, concomitent cu îmbunătățirea și eventual înăsprirea legislației sancționatorii privind munca la negru.


Etichete suprataxarecontractepart timesomajcascass

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live