Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Ianuarie 2021
Vizualizari: 156
Comentează add

Ei vor să împiedice validarea oficială a preşedintelui ales, Joe Biden. Primarul Washingtonului a ordonat interdicţii de circulaţie de la ora locală 18:00 până la 6:00 dimineaţa.

Suporterii preşedintelui în exerciţiu,Trump,au intrat cu forţa în Capitoliu

radiojurnal

  Foto: Agerpres

Situaţie deosebit de tensionată la Washington, unde suporterii preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump, au pătruns cu forţa în clădirea Capitoliului pentru a împiedica validarea oficială a preşedintelui ales, Joe Biden, la Casa Albă.

Redactorul RRA, Laurenţiu Văduva a sintetizat ultimele informaţii.  

Laurenţiu Văduva: Donald Trump a spus mereu că nu-şi va recunoaşte niciodată înfrângerea şi că Joe Biden a câştigat prin fraude pe scară largă. Astăzi trebuia să fie ziua cea mare, cu sesiunea comună a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor. Formal, sesiunea trebuia să fie prezidată de Mike Pence, actualul vicepreşedinte şi aliat foarte loial al lui Trump. Trump făcuse mari presiuni asupra lui să facă tot posibilul să nu certifice rezultatul voturilor electorilor şi, deci, vctoria lui Biden. Sesiunea a început, dar a fost întreruptă de mii de suporteri ai preşedintelui Trump, care au reuşit să spargă cordoanele de ordine şi să intre în clădirea Capitoliului. Sesiunea s-a oprit, Mike Pence şi o parte din senatori şi congresmeni au fost evacuaţi. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene, iar cei rămaşi înăuntru au fost sfătuiţi să îşi facă rost de măşti. CNN şi celelalte mari lanţuri de televiziune americane transmit acum imagini dezolante, cu numeroşi suporteri pro Trump în jurul şi la balcoanele de la primul nivel al Capitoliului. Congresmenul Adam Kinzinger, republican de Arizona, a scris pe Twitter: "Aceasta este o încercare de lovitură de stat", iar primarul Washingtonului a ordonat interdicţii de circulaţie de la ora locală 18:00 până la 6:00 dimineaţa.

Forţele de poliţie şi-au scos armele în incinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului, în faţa manifestanţilor pro-Trump și au utilizat gaze lacrimogene. O femeie a fost împuşcată.


Etichete WashingtonDonald TrumpCapitoliuvalidare oficialăJoe Biden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live