Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

30 Ianuarie 2019
Vizualizari: 414
Comentează add

Trei suporteri olandezi sunt chemaţi în judecată la Madrid pentru că au umilit mai multe femei din România, de etnie romă.

Suporteri olandezi judecați pentru că au umilit patru femei de etnie romă

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă.

Trei suporteri olandezi ai echipei PSV Eindhoven sunt chemaţi în judecată la Madrid pentru că au umilit mai multe femei din România, de etnie romă, care cerşeau în centrul capitalei spaniole.

Procuratura din Madrid solicită un an de închisoare şi obligaţia de a achita o indemnizaţie de 600 de euro pentru fiecare victimă a acţiunilor denigrante.


Reporter: Annamaria Damian - Magistraţii solicită pedeapsa cu un an de închisoare pentru fiecare din cei trei suporteri ai echipei olandeze, care în martie 2016 au aruncat monede şi le-au umilit pe patru femei rome, de naţionalitate română.

Acestea cerşeau în Plaza Mayor din Madrid şi suporterii le-au umilit, au râs de ele, le-au jignit şi le-au cântat 'Nu treceţi graniţa'.

În rechizitoriu se menţionează că fanii echipei olandeze au băut cantităţi mari de alcool în Plaza Mayor, unde, la ora prânzului, un grup de femei s-a apropiat de ei pentru a cerşi.

Fără motiv şi fără nicio justificare, în afară de etnia şi condiţia socială a acestor femei, fanii olandezi au avut faţă de ele un comportament ofensiv şi umilitor, aruncându-le monede pe jos, pentru ca acestea să se aplece şi să le ridice.

Codul penal spaniol pedepseşte cu închisoare până la doi ani şi cu amenzi infracţiunile care privesc lezarea demnităţii persoanelor prin acţiuni umilitoare, de dispreţ sau discreditare pe motive de rasism, antisemitism sau referitoare la ideologie, religie sau credinţă, orientare sau identitate sexuală sau motive de gen, boală sau handicap.


Etichete suporteri olandezijudecatăMadridumilitfemei din Româniaetnie romăfotbalspaniaPSV Eindhoven

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live