Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Iunie 2021
Vizualizari: 125
Comentează add

Spitalele private ar putea să încheie contracte pentru creșterea numărului de paturi cu CNAS.

Suplimentarea numărului de paturi în spitale

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Începând cu 1 iulie, conform unei ordonanțe de urgență discutate în guvern, spitalele private vor putea să încheie contracte pentru creșterea numărului de paturi cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate în limita a 10% din numărul de paturi existente la ora actuală - a precizat preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe.

Acesta a explicat că, în prezent, pentru zona privată sunt contracte pentru 5% dintre paturi, iar pentru cea publică, restul.

Astfel, numărul de paturi contractate din privat va putea să crească treptat - mai spune Adrian Gheorghe, într-un material de Adriana Turea- "Adrian Gheorghe: O limită de 10% a creşterii se aplică procentului de 5%, astfel încât la finalul anului 2022, un an și jumătate de acum înainte, numărul de paturi contractate cu furnizorii privați nu poate fi mai mare de 5,5%.


Adrian Gheorghe a mai menționat că tot de la 1 iulie va intra în vigoare contribuția personală din partea pacientului în cazul spitalizării continue.


Adrian Gheorghe: Măsurile prevăzute pentru introducerea contribuției personale au rolul de a face perfect transparent cât se poate deconta pentru rezolvarea unui caz din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate acum și cât percepe în plus furnizorul pentru rezolvarea cazului, pe categorii de costuri.


Preşedintele CNAS a mai adăugat că această contribuție personală era aprobată într-o ordonanță de urgență încă din mandatul ministrului Sorina Pintea, însă termenul de aplicare a tot fost amânat. Din acel proiect, în prezent mai sunt amânate contribuția personală pentru analizele medicale și ambulatoriul de specialitate."


Etichete spital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live