Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

25 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1207
Comentează add

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat suplimentarea cu până la 450 de militari a Forţelor Armate Române, care vor participa anul viitor la misiunea NATO din Afganistan.

Suplimentare a forțelor armate la misiunea NATO din Afganistan

oana-bala

Ședință CSAT. Foto: Arhivă/presidency.ro.

La Palatul Cotroceni s-a încheiat marți ultima şedinţa a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat suplimentarea cu până la 450 de militari a Forţelor Armate Române, care vor participa anul viitor la misiunea NATO din Afganistan.

Membrii CSAT au aprobat şi dislocarea unui număr de 895 de militari pentru misiuni în afara teritoriului ţării în anul 2015, cu 416 mai puţin comparativ cu acest an.

În şedinţa de marți au mai fost analizate orientările strategice ale României în planul dezvoltării infrastructurii energetice.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Guvernului să legifereze o strategie prin care tranzitul gazelor naturale, care vor fi exploatate în Marea Neagră, să se facă prin Transgaz şi să asigure, în principal, necesarul de consum al României şi al Republicii Moldova.

În ceea ce priveşte propunerile de buget pe anul 2015 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, membrii CSAT au decis ca avizarea acestora să se facă după ce Executivul va avea o imagine clară a resurselor pe care le are la dispoziţie.


Etichete CSATTraian Băsescuședințăpalatul CotroceniNATOmilitariAfganistanmisiunigazetranzitTransgazstrategicenergieMarea NeagrăRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live