Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Teatrul National Radiofonic Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

3 August 2010
Vizualizari: 1205
Comentează add

O nouă serie de controale ale inspectorilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a scos la iveală nereguli privind gramajul produselor în supermarketurile din Bucureşti.

Supermarketurile bucureştene, prinse cu ocaua mică

alex-olaru

Cuantumul amenzilor este de peste 50.000 de lei.

O nouă serie de controale ale inspectorilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a scos la iveală nereguli în supermarketurile din Bucureşti.

Acţiunile întreprinse la sfârşitul lunii iulie au dus la retragerea de la comercializare a aproape 500 de kilograme de alimente.

Cuantumul amenzilor este de peste 50.000 de lei.

"Produsele verificate nu corespundeau din punctul de vedere al gramajului. Existau diferenţe între cantitatea trecută pe eticheta de produs şi verificările care au fost făcute ca urmare a recântăririlor”, a declarat preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

Preşedintele ANPC a precizat că produsele în cauză sunt legume, fructe, produse din carne şi preparate. Acesta consideră că măsurile necesare pentru ca aceste situaţii să nu se mai repete sunt oprirea comercializarii produselor şi aplicarea sancţiunilor.

"Acolo unde am întrunit aceste deficienţe sau ele au fost repetate, sancţiunile au fost de fiecare dată aplicate, iar următoarea măsură pe care urmează s-o luăm: să oprim comercializarea produselor şi, bineînţeles, chiar putem dispune şi sancţiuni de oprire a activităţii până agentul economic îşi remediază absolut toate aceste deficienţe. Este maximum de pedeapsă, conform legislaţiei”, a mai declarat Constantin Cerbulescu.

La controale au participat de asemenea şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Bucureşti.


Etichete Ştiri BucureştisupermarketamenziBucureştiANPC

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live