Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

1 Aprilie 2021
Vizualizari: 457
Comentează add

"Mesajul pe care vreau să îl transmit este că suntem într-o direcţie bună, dar trebuie să rămânem prudenţi şi să urmărim foarte bine cheltuielile şi execuţia bugetară"

"Sunt semnale că suntem într-o direcţie bună"

florin-lepadatu

FOTO: www.facebook.com/www.ANAF.ro

România are şanse să recupereze din pierderile din PIB, este într-o direcţie bună, dar autorităţile trebuie să rămână prudente şi să urmărească foarte bine cheltuielile şi execuţia bugetară, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

"Există şanse. Şi mai mult decât faptul că există şanse, există şi rapoarte, inclusiv raportul Băncii Mondiale, care confirmă premisele pe care am construit bugetul, de 4,3% creştere. Aceste rapoarte, inclusiv raportul Eurostat care confirmă creşterea economică din trimestrul 4 al anului trecut, sunt semnale că suntem într-o direcţie bună. Nu sunt semnale că am ajuns deja acolo. Şi ca să ajungem acolo trebuie să depunem eforturi, mai ales în privinţa execuţiei bugetare, absorbţiei de fonduri europene, a îndeplinirii reformelor în general. Mesajul pe care vreau să îl transmit este că suntem într-o direcţie bună, dar trebuie să rămânem prudenţi şi să urmărim foarte bine cheltuielile şi execuţia bugetară", a spus Alexandru Nazare la Digi 24.

El a adăugat că riscuri există peste tot, nu numai în România, iar acestea sunt legate în principal de pandemie.

"Există incertitudini legate de pandemie şi de modul în care va evolua economia europeană, pentru că România este interdependentă, şi sunt incertitudini ce nu pot fi evaluate. Nu este o problemă a României, este o problemă a tuturor miniştrilor de Finanţe. Ne reunim în Consiliul miniştrilor de Finanţe, ECOFIN, se discută lunar aceste chestiuni şi încercăm să facem evaluări cât mai aproape de realitate şi să acţionăm în consecinţă", a precizat ministrul Finanţelor, conform Agerpres.


Etichete finanţefisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live