Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

25 Iulie 2018
Vizualizari: 1307
Comentează add

Căutarea persoanelor dispărute în urma incendiilor devastatoare de lângă Atena s-a intensificat.

Sunt căutate persoanele dispărute după incendiile din Grecia

michaela-lambrinidou

Incendii de proporţii în Grecia, iulie 2018. Foto: Agerpres.

Căutarea persoanelor dispărute în urma incendiilor devastatoare de lângă Atena s-a intensificat în această dimineaţă, odată cu diminuarea intensităţii incendiilor. (vezi foto).

Până la acest moment sunt confirmate 76 de decese, aproape 200 de persoane au fost rănite, iar sute de case şi maşini arse.

În acelaşi timp procuratura a deschis o anchetă care vizează inclusiv autorităţile, ce nu ar fi pus la punct un plan de evacuare de urgenţă.

Mai multe informaţii despre incendiile din Grecia gasiti aici.

Mulţi dintre locuitorii sinistraţi şi-au petrecut noaptea în taberele de copii aflate în apropierea regiunii devastate, care printr-un miracol, au fost ocolite de flacări, fiind puse acum de autorităţi la dispoziţia cetăţenilor, pentru câtă vreme vor avea nevoie de cazare.

După primul şoc suportat în faţa tragediei, echipajele primăriei au început deja să cureţe drumurile de maşinile arse din localităţile afectate.

Procurorul Curţii Supreme, Xenia Dimitriou, a ordonat deschiderea unui dosar pentru investigarea cauzelor incendiilor şi a motivelor pentru care aparatul de stat nu a  avut un plan de evacuare pentru astfel de situaţie.

Au fost multiplicate patrulele de poliţie şi de pompieri în regiunile afectate.

Cetăţenii din Atena au organizat o reţea de solidaritate cu sinistraţii, pentru colectarea de: alimente, medicamente, îmbrăcăminte, corturi, apă şi ambalaje, iar donatorii de sânge aşteptau răbdători ore în şir să le vină rândul pentru a dona sânge.


Etichete incendiiincendiile din greciaAtena

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live