Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Iunie 2022
Vizualizari: 179
Comentează add

Incertitudinea care planează asupra economiei globale , în atenția summitului virtual al grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa

Summitul virtual al grupului Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud

florin-lepadatu

foto arhivă Alexey NIKOLSKY / Sputnik / AFP

Incertitudinea care planează asupra economiei globale a fost unul dintre subiectele principale, joi, la summitul virtual al grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), la care liderii ţărilor membre au abordat razant războiul din Ucraina în intervenţiile lor, transmite EFE.

La summit-ul găzduit de China, au participat premierul indian Narendra Modi, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, preşedintele rus Vladimir Putin, preşedintele chinez Xi Jinping şi cel al Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.

Preşedintele Putin a făcut apel la o "cooperare cinstită şi reciproc avantajoasă" pentru a găsi "o cale de ieşire din criza traversată de economia mondială", dând vina pentru această situaţie pe "acţiunile stupide şi egoiste ale anumitor state, care, folosind mecanisme financiare, transferă întregii lumii greşelile lor în politica macroeconomică", o aluzie clară la ţările occidentale.

 La rândul său, premierul Narendra Modi a remarcat că, atunci când vine vorba de guvernarea economiei mondiale, cele cinci ţări au "o abordare foarte asemănătoare".

Preşedintele Xi Jinping s-a referit la situaţia "impunătoare şi complexă" cu care se confruntă lumea, pentru care a sugerat "coordonarea politicilor macroeconomice" şi "construirea unei economii globale deschise" pentru a realiza o "creştere economică mai rezistentă". Totodată, a afirmat că "globalizarea este o tendinţă istorică ireversibilă".

Anul acesta se împlinesc 16 ani de la formarea acestui bloc alcătuită iniţial din Brazilia, Rusia, India şi China (BRIC), la care Africa de Sud (BRICS) s-a alăturat în 2011, informează Agerpres.


Etichete china rusiarusia china

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live