Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

29 Octombrie 2018
Vizualizari: 792
Comentează add

La Atena începe a treia ediţie a Summitului Uniunea Europeană - Lumea Arabă: "Orizonturi comune".

Summitul "Orizonturi comune" dintre Uniunea Europeană şi Lumea Arabă

michaela-lambrinidou

Alexis Tsipras. Foto: facebook.com/tsiprasalexis.

Cu discursul premierului grec, Alexis Tsipras, se deschid, azi, lucrările celei de-a treia ediţii a Summitului Euro-Arab, organizat la Atena, susţinut de Parlamentul European şi de Comisia Europeană.

În marja lucrărilor, premierul grec va purta discuţii cu comisarul pentru migraţie Dimitris Avramopoulos, cu preşedintele Republicii Cipru, Nikos Anastasiadis, şi cu premierul Bulgariei, Boiko Borisov.

Una din temele care vor fi dezbătute va fi migraţia şi cauzele ce o provoacă şi se doreşte ca împreună cu ţările din jurul Mediteranei să se găsească soluţiile cele mai eficace pentru gestionarea ei. Corespondenţă din Atena - Reporter: Michaela Lambrinidou:

La iniţiativa Guvernului grec va avea loc, în perioada 29 - 30 octombrie, la Atena, al III-lea Summit Uniunea Europeană - Arab World, în vederea asigurării celei mai reprezentative şi dinamice platforme pentru dezbaterea strategiilor de cooperare şi parteneriat euro-arab între cele două blocuri economice şi politice majore. La summit vor participa şefi de stat, oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene, miniştri, oameni de ştiinţă, lideri de afaceri influenţi din peste 30 de ţări, care vor dezbate teme legate de cooperarea politică, economică, energetică, interegională şi cultură.

Reuniunea îşi propune să elaboreze propuneri privind modul în carem să răspundă provocărilor cu care se confruntă, atât Uniunea Europeană, cât şi lumea arabă, şi să exploreze oportunităţile care apar. În ceea ce priveşte aspectele trans-sectoriale, ca parte a agendei, summitul a devenit o instituţie, reunind o gamă largă de factori de decizie politică şi de inovaţii din întreaga lume. În acest an, un număr mare de europeni şi de arabi de rang înalt şi oameni de afaceri se alătură acestui eveniment internaţional, obiectivul fiind acela de a simula interacţiunea dintre două lumi aflate în schimbare rapidă.

A treia reuniune mondială a Uniunii Europene - Arabia "Orizonturi comune" se va desfăşura sub auspiciile preşedintelui grec Prokopis Pavlopoulos şi este susţinută de Parlamentul European şi Comisia Europeană, în cooperare cu Liga Arabă, Uniunea Camerelor de Comerţ Arabe şi Camera de Comerţ şi Industrie din Atena. Deschiderea lucrărilor va fi făcută de premierul Alexis Tsipras, iar România va fi reprezentată la lucrările acestui summit de vicepremierul Viorel Ştefan, sau prin ministrul afacerilor externe a României, Teodor Meleşcanu.


Etichete summitlumea arabaue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live