Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

3 Noiembrie 2021
Vizualizari: 309
Comentează add

Au loc negocieri pentru găsirea fondurilor necesare pentru trecerea la energia verde, în condițiile în care statele în curs de dezvoltare au cea mai mare nevoie de ajutor.

Summitul ONU dedicat schimbărilor climatice

aura-neag-londra

World Leaders pose for a group photo at an evening reception to mark the opening day of COP26 on the sidelines of the COP26 UN Climate Change Conference in Glasgow. PHOTO: Alberto Pezzali / POOL / AFP

Summitul ONU dedicat schimbărilor climatice a intrat de astăzi în faza discuțiilor tehnice.

Au loc negocieri pentru găsirea fondurilor necesare pentru trecerea la energia verde, în condițiile în care statele în curs de dezvoltare au cea mai mare nevoie de ajutor.

La summit se încearcă și angajarea marilor instituții financiare și a celor mai puternici oameni de afaceri din lume în eforturile de a limita schimbările climatice.

Reporter: Aura Neag - Discuțiile de astăzi de la Glasgow vor fi despre bani. E vorba atâtt de pachete financiare pentru țările în curs de dezvoltare care sunt cele mai lovite de schimbările meteo, deși nu sunt aproape deloc răspunzătoare de poluarea planetei, dar și de regândirea în profunzime a planurilor de afaceri pentru marile companii, astfel încât impactul lor asupra mediului să fie redus considerabil.

Băncile, companiile de asigurare și fondurile de pensii private au în administrare 130 de trilioane de dolari împreună.

Summitul ONU de la Glasgow urmărește să obțină angajamente din partea marilor instituții financiare să ajungă la emisie de carbon nete zero până în 2050.

La summit sunt prezenţi și influenți oameni de afaceri. Bill Gates, cofondatorul Microsoft, o companie a cărei valoare este de 2,4 trilioane de dolari, spune că oamenii de afaceri au de răspuns la întrebări importante atunci când gândesc planurile lor de viitor.


Bill Gates: Cât costă să ai un plan de afaceri verde. Mă gândesc la electricitate, mașinile pe care le folosim sau volumul de oțel din construcții. Trebuie să gândim reducerea acestor costuri.


Reporter: Ministerul de Finanțe din Marea Britanie pregătește reguli noi care vor obliga marile instituții financiare să includă în planurile lor de afaceri obiective climatice.


Etichete Bill GatesSummit ONUschimbări climatice(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live