Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mălina Andronescu

1 Septembrie 2009
Vizualizari: 1547
Comentează add

Reuniunea de la Pittsburgh trebuie să ia decizii privind elaborarea unui mecanism internaţional de supervizare a activităţilor în domeniul financiar bancar

Summitul G20

malina-andronescu

Criza financiară internaţională, cu accent pe excesele din sectorul bancar, a fost tema centrală a întâlnirii de la Berlin dintre cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy. Cei doi lideri au discutat despre măsurile care trebuie luate la summitul G20, al ţărilor puternic industrializate, programat pentru sfârşitul lunii la Pittsburgh, în Statele Unite. Merkel şi Sarkozy au susţinut, de asemenea, înăsprirea sancţiunilor pentru Iran.

Summitul G20 de la Pittsburgh trebuie să ia decizii privind elaborarea unui mecanism internaţional de supervizare a activităţilor în domeniul financiar bancar. Aceasta a fost concluzia consultărilor franco-germane de la Berlin de luni seară. Excesele care au dus la criză nu trebuie să se mai repete, cu atât mai mult cu cât deja există semnale privind reîntoarcerea la vechile practici, a declarat Angela Merkel, adăugând că băncilor nu trebuie să li se mai permită să ajungă în situaţia de a pune guvernele sub presiune să le acorde ajutoare. Problema bonusurilor manageriale se va afla, de asemenea, în centrul atenţiei la Pittsburgh, a adăugat preşedintele Sarkozy, care a spus că noile mecanisme de supervizare vor fi aplicate de Franţa şi Germania chiar dacă alte state nu o vor face şi că guvernele de la Berlin şi Paris nu vor mai coopera cu băncile care refuză să accepte aceste reguli.


Etichete Summitul G20Angela MerkelPittsburghNicolas Sarkozymondialglobalpoliticcriza financiara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live