Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 278
Comentează add

La Dubrovnik, în Croaţia, continuă Summitul Europa Centrală şi de Est - China, iar România este reprezentată de premierul Viorica Dăncilă.

Summitul Europa Centrală şi de Est - China

florin-lepadatu

 

La Dubrovnik, în Croaţia, continuă Summitul Europa Centrală şi de Est - China, iar România este reprezentată de premierul Viorica Dăncilă, care va semna vineri un memorandum cu partea chineză.

Din delegaţia oficială a ţării nostre mai fac parte vicepremierul Viorel Ştefan, ministrul pentru mediul de afaceri şi comerţ, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu.

Reporter Petruţa Obrejan: "Premierul Viorica Dăncilă a avut deja două întâlniri cu omologii săi din Slovenia şi Croaţia.

În cadrul discuţiilor cu aceştia, a fost evaluat stadiul cooperării bilaterale şi a fost evidenţiată intenţia de aprofundare şi diversificare a cooperării.

Şeful Executivului român a adus în discuţie, totodată, şi teme de pe agenda europeană.

De asemenea, pe agenda discuţiilor s-a aflat şi stadiul procesului de aderare al ţărilor din Balcanii de Vest la spaţiul comunitar.

Astăzi în cadrul summitului 16+1 de la Dubrovnik, şeful Executivului român va susţine o alocuţiune şi va participa, ulterior, la ceremonia de semnare a Memorandumului de înţelegere privind înfiinţarea unui grup de experţi pentru promovarea comerţului nerestricţionat între România şi China, la semnarea unui acord privind exportul de albine, dar şi la semnarea unui acord de cooperare între Banca Chineză de Dezvoltare şi Eximbank privind garantarea creditelor."


Etichete Viorica Dăncilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live